Ook dierenparken zien af: 24 banen op de helling

Door de coronacrisis zijn tot 24 banen bedreigd in de Zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael. Dat meldt de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen in een persbericht.

Waarover gaat het? De coronacrisis laat niet enkel zijn sporen na in de horeca of modesector, maar ook de vrijetijdssector krijgt rake klappen. De directie van de twee belangrijkste Vlaamse dierenparken wil via ‘een beperkt banenverlies’ een financieel gezonde en onafhankelijke organisatie blijven en ‘de toekomst garanderen’ van meer dan 350 medewerkers.

De details? De Zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael kwamen met het nieuws over de bedreigde banen naar buiten op een bijzondere ondernemingsraad. Door de tijdelijke sluiting van de parken had het management af te rekenen met een omzetverlies van 100.000 euro per park per dag. ‘Om de continuïteit te garanderen, zien de dierentuinen zich daarom verplicht om maatregelen te nemen’, klinkt het.

Opvallend? De dierenparken stonden nochtans vooraan in de rij als het om heropenen ging. Al op 18 mei mochten ze de deuren weer openen, al was er een beperking op het aantal bezoekers en moest iedereen zijn bezoek vooraf reserveren. De Zoo en Planckendael kozen er wel voor om de eerste twee weken enkel abonnementshouders binnen te laten. Ter vergelijking: pretparken zoals Plopsaland De Panne zijn nog altijd dicht, tot 1 juli.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20