Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 03 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belgische pretparken heropenen op 1 juli maar pleiten voor ‘minstens 2 testweekends’

Logo Business AM
Coronacrisis

04/06/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Plopsaland - isopix

De Belgische pretparken mogen deze zomer heropenen, maar dat kan niet zomaar. De sector pleit dan ook voor testweekends, om de veiligheidsmaatregelen alvast een keer te kunnen toepassen.

U mag deze zomer met uw kind of familie naar een pretpark naar keuze. Die keuze zal er zijn: de pretparken hebben al enkele scenario’s klaarliggen om te heropenen. Maar een plan en het echte leven, dat zijn twee verschillende dingen. Daarom vragen de pretparken om twee testweekends voor de opening op 1 juli.

Testpubliek

Het is niet de bedoeling om de pretparken dan op maximale coronacapaciteit te laten draaien. Wel om een klein testpubliek de hiaten in de socialdistancingmaatregelen te laten blootleggen.

‘Wij zouden graag twee testweekends doen. Zo kunnen we op 1 juli zeker in volledige veiligheid op een derde van de capaciteit starten. Zonder de testweekends zullen we in juli eerst nog moeten testen’, zegt Steve Van den kerkhof, directeur van pretparkgroep Plopsa, aan Het Nieuwsblad. Vanaf 1 juli kunnen er overigens ook shows met maximum 200 personen publiek doorgaan.

Bij Bellewaerde klinkt hetzelfde verhaal. ‘Ik vind het heel erg jammer dat we pas in juli kunnen openen. Wij waren echt goed voorbereid op een heropening in de week van 8 juni. Testweekends zouden voor ons al iets kunnen goedmaken’, zegt Stefaan Lemey van Bellewaerde.

Maatregelen

Om op afstand te blijven, zijn er enkele maatregelen getroffen in alle pretparken. Zo is er een looprichting aangeduid en is de capaciteit van het park beperkt. In sommige parken is dat de helft van het totaal toegelaten klanten, in andere zelfs maar een derde. U zal uw ticket ook online moeten bestellen.

De pretparken zijn dan ook klaar voor opening, op die testweekends na. ‘Het is jammer dat we ondanks die voorbereidingen nog niet mogen opengaan. Als het nu niet verantwoord is om een pretpark te openen, waarom is het dan wel verantwoord om dierenparken te openen?’, vraagt Van den Kerkhof zich af.

Buitenland mag wel

Daar komt nog bij dat de pretparken over de grens wel al open zijn, net zoals de cafés. Dat steekt. ‘Ik gun het andere pretparken en dierenparken zeker, maar ik vraag me af waar de logica is in die beslissing’, zegt Van den Kerkhof.

Vandaag maakte ook Centerparks bekend dat Sun- en Centerparks opnieuw opengaan. Dat gebeurt in etappes, maar tegen midden juli zijn alle bungalowparken opnieuw open, zonder zwembad weliswaar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks