Ook Colruyt gooit zich in de strijd om thuisleveringen

Na een hele reeks proefprojecten wil Colruyt een versnelling hoger schakelen met thuisleveringen. De supermarktgroep start een project in Halle, breidt het bereik van boodschappenapp Collect&Go Connect gevoelig uit en wil in het najaar een groot deel van Brussel bedienen met eigen bestelwagens.

Terwijl concurrenten Delhaize en Carrefour al op grote schaal thuisleveringen doen, bleef het bij Colruyt tot nu toe bij verschillende testprojecten. Nu lijkt de supermarktgroep uit Halle zich echter op te maken om zich ernstig in de strijd om de thuisleveringen te gaan mengen.

Colruyt kondigt aan dat het in Halle een thuisleverdienst voor boodschappen door particulieren gaat testen. Klanten die een bestelling plaatsen bij Collect&Go zullen er de mogelijkheid krijgen om de boodschappen thuis te laten leveren. Particulieren uit de buurt kunnen zich online melden om die klus te klaren. Het gaat om een erkend deelplatform en de bezorgers krijgen een vast bedrag van 7 euro per levering.

Met eigen personeel

Het project doet denken aan een ander project van de groep, de applicatie ‘Collect&Go Connect’. Daarbij kunnen mensen boodschappen voor elkaar doen in de kleinere OKay-winkels van de groep. Colruyt heeft de plaatsen waar de app actief is onlangs fors uitgebreid. Onder meer in Antwerpen en Gent kunnen mensen boodschappen bestellen. De vergoeding voor de levering ligt niet vast zoals in Halle, maar is zelf te bepalen.

In enkele gemeenten in de Brusselse rand testte Colruyt de voorbije maanden dan weer thuisleveringen met eigen personeel. Dat proefproject eindigde in april, maar krijgt een vervolg in het najaar. ‘De exacte gemeenten moeten we nog bekijken, maar het is de bedoeling om naar een heel groot stuk van Brussel te gaan’, klinkt het.

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20