Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 26 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Colruyt-app helpt u boodschappen doen voor uw buren

Logo Business AM
Business

14/01/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, lanceert samen met buurtsupermarkt OKay, ook een onderdeel van Colruyt, een nieuwe service ‘Collect&Go Connect’. Het gaat om een platform dat mensen moet verbinden en het hen makkelijk moet maken om voor elkaar boodschappen te doen.

De service werkt via een nieuwe applicatie van Collect&Go Connect en wordt zes maanden lang getest in zeven winkels van OKay en OKay Compact in Gent en West-Vlaanderen. Het gaat om een eerste experiment van Colruyt Group in de deeleconomie.

Het werkt als volgt: klanten stellen een boodschappenlijstje op, met daarbij het tijdstip en voor welke vergoeding ze die boodschappen thuis geleverd willen krijgen. De boodschappers kunnen zich ook registreren en aangeven binnen welke straal ze boodschappen willen doen. Zij bepalen dan welke lijstjes ze willen aannemen, rekening houdend met de vergoeding die ze willen krijgen.

‘Elke buurt is anders’

‘Met dit platform willen we twee groepen mensen met elkaar in contact brengen: zij die hulp nodig hebben met boodschappen doen en zij die een extraatje willen bijverdienen door te winkelen voor anderen uit hun buurt’, zegt Tom De Prater.

‘We denken dat dit een interessante formule is voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen, mensen die (tijdelijk) minder vlot te been zijn of drukbezette mensen bij wie boodschappen doen simpelweg niet altijd in de agenda past’, gaat de verantwoordelijke van Collect&Go verder.

‘Elke buurt is anders’, zegt Fabrice Gobbato, directeur van OKay. ‘Daarom testen we het ook uit op verschillende plaatsen: in het centrum van Gent, in een stadsrand en in dorpskernen.’ Concreet gaat het om vier winkels in Gent (Krommewal, Sint-Pietersnieuwstraat, Voskenslaan en Heusden) en drie winkels in West-Vlaanderen (Zwevegem, Vichte en Oedelem)

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama