Ontwikkelaar ‘Game of Thrones’-videogame vergiftigd en overleden

De Chinese miljonair en de ontwikkelaar van het videospel Game of Thrones: Winter is Coming is overleden. De 39-jarige man is volgens de politie van Shanghai vergiftigd door een collega. Hij werd in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later is ie daar overleden.

Lin Qi, een 39-jarige Chinese game-ontwikkelaar, is op Kerstmis overleden. Hij werd een dag eerder in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de politie van Shanghai was z’n toestand op dat moment nog stabiel.

De politie verdenkt een collega van de miljonair. Hij heeft Lin Qi waarschijnlijk vergiftigd door gif in z’n thee te doen. Het motief van de vermoedelijke dader is voorlopig niet bekend.

Game of Thrones: Winter is Coming

Lin Qi was een grote naam in de Chinese gamingindustrie. Hij richtte in 2009 Yoozoo op. Dat ontwikkelt vooral online computergames. Het bekendste spel van Yoozoo is het Game of Thrones-spel Winter is Coming.

The Three Body Problem

De makers van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, kenden het spel ook. Daarop contacteerden ze de Chinees. Ze hebben samen gewerkt aan de verfilming van de populaire Chinese sci-fi roman The Three Body Problem voor Netflix.

Lin Qi was al met dat project begonnen met z’n eigen studio Yoozoo Pictures, maar dat is nooit afgerond. Netflix kocht dan de rechten op het boek en stelde Benioff en Weiss aan om er een serie van te maken.

‘Vaarwel jeugd’

Na z’n overlijden kwamen verschillende werknemers en voormalige werknemers van Lin Qi samen om te rouwen. Het bedrijf loste ook een emotionele verklaring op Weibo. Da’s zoiets als de Chinese versie van Twitter.

‘Vaarwel jeugd’, stond daar te lezen. ‘We zullen samen zijn, we zullen goedhartig blijven. We zullen blijven geloven in goedheid en blijven vechten tegen alles wat slecht is.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20