OnlyFans doneert 500 Ether aan Oekraïne: “Is onderdeel van een grote liefdadigheidsactie om de Oekraïense bevolking te steunen”

OnlyFans, het socialemediaplatform dat voornamelijk bekend is om z’n expliciete content, doneert 500 Ether (ETH) aan UkraineDAO, een platform gespecialiseerd in het doneren van crypto aan Oekraïne. De waarde van die schenking bedraagt zo’n 1,3 miljoen dollar.

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne hebben veel internationale bedrijven acties op poten gezet om de bevolking aldaar te helpen. Uber kondigde eerder deze maand bijvoorbeeld aan gratis ritten aan te bieden aan mensen die het belegerde land willen verlaten. Nu doet ook OnlyFans een duit in het zakje.

UkraineDAO als belangrijke donateur

OnlyFans zegt persoonlijke banden te hebben met Oekraïne. Daarom wil het socialemediaplatform het land steunen terwijl het vecht tegen de Russische troepen. Het bedrijf doet dat door 500 ETH, oftewel 1,3 miljoen dollar, te schenken aan UkraineDAO. Dat platform is de afgelopen weken uitgegroeid tot een belangrijke cryptodonateur voor de Oekraïense regering, die nu meer dan 50 miljoen dollar aan cryptodonaties heeft ontvangen sinds het tweeten van zijn ether- (ETH) en bitcoin- (BTC) adressen in februari.

Niet onbelangrijk: UkraineDAO werd opgericht door het Russische kunstcollectief Pussy Riot en het Russische NFT-bedrijf Trippy Labs. Dit geeft aan hoezeer de Russen hun buurland Oekraïne steunen.

Een vertegenwoordiger van OnlyFans zegt in een reactie aan de cryptonieuwssite Coindesk dat de donatie deel uitmaakt van een grotere liefdadigheidsactie. Die actie wordt geleid door Leonid Radvinsky, een Oekraïens-Amerikaanse zakenman met een meerderheidsbelang in Fenix International, het moederbedrijf boven OnlyFans. Hij heeft in 2018 een belang van 75 procent gekocht in die onderneming.

Miljoenen dollars aan donaties

“Deze tragische gebeurtenissen hebben een vreselijke impact gehad op individuen, waaronder de leden van onze gemeenschap”, laat Ami Gan, CEO van OnlyFans, weten in een persverklaring. “Gezien onze sterke persoonlijke banden met Oekraïne, wilden we steun bieden op een manier die past bij wie we zijn en die gericht is op het verstrekken van hulp aan het Oekraïense volk.”

Het platform heeft naar eigen zeggen al 5 miljoen dollar gedoneerd aan verschillende humanitaire acties in het land. Volgende week, op 15 maart, staat er nog een extra donatie gepland van 1 miljoen dollar.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20