Onlinevergaderdienst Zoom doet zijn grootste overname ooit

Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications neemt voor 14,7 miljard dollar het Amerikaanse bedrijf Five9 over, dat zich bezighoudt met callcenterdiensten via het internet. Het is de grootste overname ooit voor Zoom en moet de onderneming helpen nog beter de concurrentie aan te gaan op het gebied van diensten voor thuiswerk en op afstand werken.

De overname wordt geheel in aandelen afgehandeld, waarbij Zoom profiteert van zijn gestegen beurskoers tijdens de coronapandemie. Five9 zal na afronding een bedrijfsonderdeel van Zoom worden.

Topman Eric Yuan van Zoom spreekt van een “natuurlijke” toevoeging aan zijn bedrijf die moet helpen klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Zoom heeft door corona goede zaken gedaan met het vele thuiswerken en zag daardoor het klantenbestand sterk groeien. Het in 2011 opgerichte Zoom is bij technologie voor thuiswerken rivaal van bijvoorbeeld Microsoft en Google.

Tot de klanten van Five9 behoren onder meer de sportkledingmerken Lululemon Athletica en Under Armour, softwareconcern Citrix en zorgdienstverlener Athena Health.

Meer
Mijn Volglijst

Idylla van Biocartis kan omikron detecteren

09/12/2021 06:29

(ABM FN) Het Idylla-platform van Biocartis kan de omikron-variant van het coronavirus detecteren. Dit bleek donderdagochtend uit een persbericht van het diagnosticabedrijf.

Binnen de 90 minuten levert de rRT-PCR test van Biocartis resultaat op.

Door de nieuw ingebouwde  ‘dual target’-technologie in de covid-test en het Idylla-toestel, kunnen mutaties zoals omikron beter worden ontdekt.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20