Online spaarbank Rabobank.be stopt ermee

De Nederlandse moedergroep Rabobank stopt de activiteiten van zijn Belgische dochterbedrijf Rabobank.be. Dat staat te lezen op de website van de online spaarbank.

Rabobank.be wordt verkocht of afgebouwd en stopgezet. ‘Dit kadert in een strategische oefening die Rabobank Groep heeft ingezet rond al haar Europese online spaarbanken’, klinkt de uitleg.

Pas over enkele maanden zou er duidelijkheid komen. ‘Voorlopig verandert er niets voor onze klanten. Rabobank.be benadrukt dat zij haar wettelijke en contractuele verplichtingen zal respecteren en dat zij, zoals steeds, haar klanten integer zal behandelen’, zegt de spaarbank.

‘Wij willen benadrukken dat deze oefening geen gevolgen heeft voor de werking of de veiligheid van Rabobank of voor uw spaargeld’, zo worden de klanten gerustgesteld.

Lagerenteklimaat

Rabobank.be kwam bijna twintig jaar geleden op de Belgische markt als opvallende challenger met stuntrentes. Maar het lagerenteklimaat beperkte de mogelijkheden om nog met hoge spaarrentes uit te pakken. Bovendien heeft de Nederlandse moedergroep de Belgische spaarinlagen niet meer nodig.

‘De combinatie van lage debetintrestvoeten, een sterke instroom van spaargeld in Nederland en goedkope financiering via de Europese Centrale Bank heeft een negatieve impact op de leefbaarheid van de online spaarbanken van Rabobank in Europa. De spaargelden die Rabobank.be ophaalde voor de Rabobank Groep zijn niet langer nodig en kosten de bankgroep veel geld’, zegt Rabobank.be.

Lees ook: Spaarboekjes: challenger Aion verruimt toegang tot 1 procent spaarrente

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20