OnePlus lijkt te werken aan smartwatch OnePlus Watch

Het ziet ernaar uit dat OnePlus binnenkort voor het eerst met een smartwatch op de markt komt. Die geruchten doen al langer de ronde, maar lijken deze keer concreter dan ooit.

In het nieuws: De website 91Mobiles heeft ontdekt dat er een IMDA-certificering is aangevraagd voor een apparaat met de naam OnePlus Watch. Het toestel kreeg modelnummer W301GB. Bij de beschrijving staat er dat het gaat om een ‘draagbaar horloge’.

 • Het is ook bevestigd door de website TechRadar. Zij spraken exclusief met een voormalige medewerker van OnePlus. Die bevestigde dat het bedrijf ‘het afgelopen jaar actief op zoek was naar een smartwatch‘.

De geschiedenis: De geruchten over zo’n OnePlus Watch zijn niet nieuw en duiken regelmatig op.

 • In 2015 – toen de Apple Watch nog maar juist gelanceerd was – had OnePlus CEO Carl Pei al plannen voor een eigen smartwatch. Het bedrijf besloot echter om die plannen op te bergen en zich volledig op smartphones te focussen.
 • Ondertussen heeft het bedrijf zijn gamma al uitgebreid met de draadloze oortjes OnePlus Bullets en OnePlus Bud en enkele smart-tv’s.

Hoe concreet is het? OnePlus wil het nieuws over de eventuele komst van een OnePlus Watch voorlopig niet bevestigen. Toch zijn er heel wat signalen die erop wijzen dat die wel degelijk op komst is.

 • OnePlus is onderdeel van Oppo, een van de grootste Chinese smartphonemerken. Zij lanceerden recent hun eerste smartwatch voor de Chinese markt. Hoewel OnePlus en Oppo officieel volledig onafhankelijk werken, bleek in het verleden al vaak dat hun producten nogal op elkaar lijken.
 • De Oppo Watch kan dus mogelijk dienen als basis voor het ontwikkelen van de OnePlus Watch, waardoor die er sneller en goedkoper kan komen.
 • Met de goedkope OnePlus Nord lanceerde het merk een nieuwe naam voor een reeks producten. Het zou ons verbazen als die enkel uit smartphones zou bestaan.
 • Recent raakte ook bekend dat OnePlus aan nog een andere goedkope smartphone zou werken met de codenaam Clover.
 • Traditioneel plant het merk lanceringen in het najaar. Mogelijk krijgen we binnenkort dus een nieuw online event waarbij enkele nieuwe producten worden voorgesteld. De kans lijkt groot dat de OnePlus Watch daarbij zit.

Wat mogen we verwachten van een OnePlus Watch? OnePlus liet de laatste maanden meermaals verstaan dat het wil dat al zijn producten op elkaar afgesteld zijn en vlot met elkaar communiceren. Daarmee lijkt het een voorbeeld te nemen aan Apple, waarbij die onderlinge communicatie en samenwerking een van de sterkste punten is van hun productlijn.

 • Extra functionaliteiten toevoegen voor wie meerdere producten van hetzelfde merkt koopt, is uiteraard een heel handige manier om klanten aan je merk te binden.
 • Op dit moment is dat bij OnePlus al het geval met zijn smart-tv en al zijn smartphones. Als je bijvoorbeeld je telefoon oppakt, wordt het volume op die smart-tv automatisch verlaagd.
 • Een van de sterkste punt van OnePlus is de optimalisatie van hun besturingssysteem. Op je smartphone zorgt dat er vooral voor dat hij extra snel werkt. Op je smartwatch zou dat ook een groot effect kunnen hebben op de batterijduur. Als je dat combineert met de fast charging van OnePlus krijg je een heel interessant product.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20