OnePlus bevestigt ‘betaalbare smartphonelijn’ in Europa

Smartphoneproducent OnePlus heeft nu officieel bevestigd dat de goedkopere lijn van zijn nieuwe smartphones in Europa en India zal gelanceerd worden. Het toestel zou de naam OnePlus Z krijgen.

Op het OnePlus-forum zegt CEO Pete Lau dat de nieuwe lijn eraan komt. Het zou dus ook om een reeks toestellen kunnen gaan. Tegelijk gelanceerd, zoals Apple dat deed, of over de komende jaren, dat is niet duidelijk.

OnePlus Z

Ook technische details zijn nog niet vrijgegeven, al waren er al enkele lekken in het verleden. Die wezen onder andere naar de naam OnePlus Z. Dat lijkt nu ook bevestigd door de CEO. Hij verwijst naar een Instagramaccount met de naam OnePlus Lite Z Thing.

OnePlus heeft een bijzondere reputatie in de smartphonewereld, het is een smartphone waar geen extra apps op voorhand op geïnstalleerd staan. Er staat enkel een besturingssysteem van Android op. OnePlus mikt echter op een high-end publiek, een OnePlus 8 Pro kost 899 euro. Dat is een struikelblok voor veel potentiële nieuwe klanten.

Hardware

Er zijn nog maar weinig dingen echt geweten over welke hardware de OnePlus Z aan boord zal halen. Zeker lijkt wel dat er een Snapdragon 765-soc in zal zitten, en er circuleren geruchten over 8GB ramgeheugen en 128GB opslagruimte.

De OnePlus Z zou voorgesteld worden in juli.

8AM Geek

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20