Omzet bol.com bergafwaarts na coronapiek

De webwinkel Bol.com ziet zijn omzet in het eerste kwartaal van 2022 dalen met 7 procent, maar de plannen om naar de beurs te trekken zijn ongewijzigd.

In 2021 groeide Bol.com nog met 76,6 procent. De webwinkel kon vorig jaar profiteren van de coronamaatregelen in België en in Nederland. Veel meer consumenten gingen online shoppen.

Aan die hausse is nu een einde gekomen. Toch zegt Frans Muller, de CEO van Bol.com-eigenaar Ahold Delhaize, dat de daling in omzet van 7 procent geen slecht resultaat is. De markt van onlineshoppen zou volgens Muller namelijk met zo’n 15 procent gekrompen zijn.

Hoge toppen

De plannen om met Bol.com naar de beurs te trekken zijn volgens de CEO ongewijzigd. Bij een toelichting bij de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize zegt Muller dat het bedrijf “hele goede vorderingen maakt in de voorbereidingen” om een minderheidsbelang van Bol.com in de tweede helft van 2022 naar de beurs te brengen. “Uiteraard onder voorbehoud van marktomstandigheden en andere factoren.”

De aankondiging om naar de beurs te trekken, kwam in november, op een moment dat e-commercebedrijven hoge toppen schoren.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20