Oliereus BP pompt miljoenen in zonne-energiebedrijf, maar: “energiesysteem van vandaag is een koolwaterstofsysteem”

Het Australische zonne-energiebedrijf 5B hoopt door de samenwerking met olie- en gastitaan BP zijn ‘Maverick’-product op verschillende markten in te zetten. Het systeem geldt als snel inzetbare zonnetechnologie.

Waarom is dit belangrijk?

Energiebedrijven staan onder toenemende druk van investeerders, activisten en regeringen om af te stappen van fossiele brandstoffen en hun investeringen in duurzame energie snel op te voeren. Tegen die achtergrond zegt BP, een olie- en gasgigant en topspeler van de ‘oude’ economie, te streven naar een netto-nuluitstoot van broeikasgassen in 2050.

In het nieuws: BP zegt 20 miljoen Australische dollar (12,5 miljoen euro) te zullen investeren in 5B, als deel van een kapitaalronde.

  • "De innovatieve zonnetechnologie van 5B kan snel en tegen lage kosten stroom opwekken en zo helpen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit te voldoen", stelt Johnathan Stone, directeur van investeringstak BP Ventures, aan Renew Economy. Stone zal toetreden tot de bestuursraad van 5B.
  • 5B heeft zijn systemen al ingezet op meer dan 100 locaties wereld
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer