Wordt Nvidia overgewaardeerd? “Markt begint vrees te krijgen”, zegt expert

Chipmaker Nvidia presenteerde indrukwekkende omzetcijfers. Het bedrijf profiteert van de hype rond artificiële intelligentie. Toch is Stefan Willems, beleggingsexpert bij spaarvarkens.be, minder positief. Hij vraagt zich af of Nvidia niet overgewaardeerd wordt.


Beluister hier het volledige interview met Stefan Willems:


Wat voorafging: Nvidia legde een verbluffend rapport voor. De totale omzet bedroeg 13,51 miljard dollar, meer dan de verwachting. Ondanks de cijfers kon het bedrijf geen tech rally veroorzaken op de Amerikaanse beurs: de aandelen van Apple en Tesla zakten.

  • Willems: “De cijfers die Nvidia heeft gepubliceerd, waren best wel krankzinnig te noemen. Het is duidelijk dat er een grote vraag naar chips is door de hype rond artificiële intelligentie. Dat was wel geweten, maar waar Nvidia in verrast is dat men de vraag niet kan bijbenen. Er zijn heel wat partijen, zoals Microsoft en Amazon, die grote orders plaatsen. Daardoor heeft men maar liefst 2 miljard dollar omzet meer kunnen halen op kwartaalbasis dan men had verwacht.”
  • “Beleggers stellen zich de vraag: hoe lang kan dit nog blijven duren? We weten dat de omzet ook in de komende kwartalen nog heel fors gaat stijgen. Maar de vraag is of dat dit niet al een beetje in de markt zit. De markt begint toch wat vrees te krijgen dat de grootste run op het aandeel zelf voorbij is.”

Nvidia ontlokt geen tech rally

  • “Het aandeel van Nvidia heeft een waardering van ongeveer 1,2 biljoen dollar. Dat is twintig keer de omzet. Als de omzet stabiel zou blijven, en je houdt het aandeel twintig jaar aan, dan pas heb je de beurswaarde”, zo benoemt Willems de vrees. “Als je dat vergelijkt met gewone technologiebedrijven, dan zou de omzet van Nvidia met 20 procent moeten stijgen voor de komende 25 jaar om normaal gewaardeerd te worden.”
  • “Nvidia heeft in het verleden al een tech rally (een tijdelijke stijging van de koersen tijdens een neerwaartse trend, red.) ontlokt. Dat is nu niet gebeurd. Het doet mij vermoeden dat op korte termijn het vet van de soep is. Dat er heel wat verwachting in de markt geslopen was en dat men nu de winst wil veiligstellen. Dat zie ik niet als een positief iets, zeker niet na de recente cijfers”, aldus de expert. (nd)
Meer