Nutteloze bluetooth-aardappel is hit op technologiehoogmis CES

Een jonge Franse start-up staat met de stand van het jaar op techbeurs CES in Las Vegas. Het product: een geconnecteerde, nutteloze aardappel.

‘POTATO decodeert de taal van de aardappel en kan die vertalen via Bluetoothconnectie’, zegt het persbericht van BPZ (Bac Plus Zero). Het experiment van eigenaar Nicolas Baldeck gaat natuurlijk niet echt over het laten praten van een aardappel.

Performance

Zijn performance, want zo kunnen we het wel noemen, heeft meer iets weg van een dure knipoog naar de hightechsector. Een stand op CES organiseren en de aandacht van de wereldpers trekken met een product dat geen waarde heeft, veel doen het er de jonge Fransman niet na.

De Franse nieuwswebsite BFM interviewde de jonge ‘uitvinder’. ‘Concreet gezien heb ik een echt product. Een chip die in de aardappel zit. Die haalt zijn elektriciteitsvoorziening uit de aardappel (zoals een citroenbatterij) en is verbonden met een telefoon, via Bluetooth’, zegt hij.

Eureka Park

Over het nut van zijn stunt moet nog gediscussieerd worden. Maar Baldeck had wel degelijk 1.000 dollar aan investeringen die hem een plaatsje op CES opleverden. Hij staat ermee op Eureka Park, waar uitvindingen staan die nog niet af zijn.

‘Ik heb uitgelegd dat POTATO een aardappel is die verbonden is aan een persoonlijk assistent, gebruikmakend van AI en de cloud’, legt Baldeck uit. Daar herkent u inderdaad de ‘buzzwords’ die investeerders graag horen bij de opstart van een nieuw product.

Het totale kostenplaatje van Baldecks performance: 4.000 euro, toegang tot het salon, onderdak en vluchten inbegrepen. De jongeman schijnt het zich niet te beklagen. ‘Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik me nooit een deelname aan het grootste techsalon ter wereld zal berouwen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20