Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Nu is het China dat een inreisverbod voor buitenlanders aankondigt

Logo Business AM
Coronacrisis

26/03/2020 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

( The Yomiuri Shimbun via AP Images )

China schort vanaf vrijdag middernacht de toegang tot het land voor vreemdelingen met een visum of verblijfsvergunning tijdelijk op. Op die manier wil het land de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dat staat te lezen in een aankondiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De voorbije dagen is het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in Aziatische landen opnieuw gestegen. ‘Een enkele vonk kan een bosbrand veroorzaken’, schreef de staatskrant China Daily donderdag in een redactioneel commentaar. Die vonk komt er volgens waarnemers in de vorm van een stijgend aantal geïnfecteerde reizigers die de escalerende uitbraak van het coronavirus in Europa ontvluchten.

Recordaantal geïmporteerde gevallen

Hoewel er een terugval is in lokale besmettingen, zag Peking een recordaantal zogeheten geïmporteerde gevallen van Covid-19. Zo telde het ministerie van Volksgezondheid voor woensdag 34 nieuwe besmette mensen uit het buitenland. Voornamelijk reizigers uit Spanje en Groot-Brittannië.

China, het land dat aan de oorsprong ligt van de eerste uitbraak van het coronavirus, wil met het inreisverbod voorkomen dat het aantal geïmporteerde gevallen blijft stijgen. Op die manier wil men voorkomen dat de epidemie weer oplaait. Diplomaten kunnen het land nog wel binnen.

Chinees Ministerie van Buitenlandse Zaken: ‘De opschorting is een tijdelijke maatregel die we moeten nemen in het licht van de uitbraak in andere landen. China zal wel in nauw contact blijven met alle betrokken partijen en personeelsuitwisselingen met de rest van de wereld onder deze bijzondere omstandigheden goed afhandelen. De bovengenoemde maatregelen zullen veelvuldig worden afgetoetst op de veranderende situatie. Wijzigingen zullen dienovereenkomstig worden aangekondigd.’

China voerde in januari extreem strenge maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zo werden alle reizen van en naar steden in de provincie Hubei verboden. In de stad Wuhan – het epicentrum van het virus – mochten 59 miljoen mensen wekenlang hun huis niet verlaten.

Op 19 maart kon het land aankondigen dat voor het eerst sinds het begin van de uitbraak geen nieuwe gevallen van het coronavirus in een periode van 24 uur waren vastgesteld.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton