Nog steeds bullish: MicroStrategy koopt meer dan 3.900 Bitcoins op

De Amerikaanse tech-onderneming MicroStrategy houdt nu 5,3 miljard dollar in Bitcoin aan, na aankoop van 3.907 extra munten in het derde kwartaal.

Waarom is dit belangrijk?

Microstrategy-CEO Michael Saylor geldt als een grote believer in cryptomunten en is steevast één van de aanjagers van elke Bitcoinhausse. Volgens hem leidt de coronacrisis, met het grootschalige geldcreatiebeleid van de centrale banken en de diepe begrotingstekorten van de overheden tot gevolg, tot toenemende risico’s in het traditionele financiële systeem en in de klassieke valuta’s in het bijzonder. En dus heeft het zin om de bedrijfskas te diversifiëren naar alternatieven, waarvan Bitcoin volgens hem het beste is.
  • MicroStrategy kocht tussen 1 juli en 23 augustus 3.907 extra Bitcoins voor een bedrag van ongeveer 177 miljoen dollar.
  • Elke Bitcoin werd gekocht tegen een gemiddelde prijs van 45.294 dollar, ongeveer 3 procent lager dan de huidige niveaus, maar hoger dan het 50-daags voortschrijdend gemiddelde van 37.849 dollar.
  • De gemiddelde aanschafprijs is 26.769 dollar per Bitcoin.
  • De bezittingen zijn ongeveer 5,3 miljard dollar waard volgens de huidige Bitcoin-waarde.

Bitcoin-aanhanger

Saylor is voornamelijk Bitcoin-aanhanger; of hij in andere cryptomunten investeert, is niet bekend. Zo liet hij ooit optekenen dat hij het was die Tesla heeft beïnvloed om 1,5 miljard dollar in de digitale valuta te investeren.

MicroStrategy’s laatste Bitcoin-aankoop is kleiner dan zijn aankoop in juni, toen het ruwweg 489 miljoen dollar uitgaf om 13.005 Bitcoins extra aan te houden.

Bitcoin verhandelde woensdagochtend rond de 48.181 dollar per munt. De in marktkapitalisatie grootste cryptomunt ter wereld is de afgelopen zeven dagen bijna 5 procent gestegen en bereikte eerder deze week voor het eerst sinds medio mei de grens van 50.000 dollar.

Aandelen van MicroStrategy stonden bijna 1 procent in het rood op het moment van schrijven. Over de voorbije 5 dagen werd echter een winst van 8,55 procent opgetekend.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20