Nissan ontkent geruchten over breuk met Renault

De Japanse autoconstructeur Nissan ontkent dat hij zou onderzoeken of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met de Franse partner Renault. ‘Er is geen sprake van’, stellen de Japanners dinsdag in een persbericht.

De Britse zakenkrant Financial Times schreef dat de top van Nissan bekeek of de alliantie kan worden opgedoekt. Het ‘rampenplan’ zou onder meer een totale scheiding van de productie- en ontwerpafdelingen behelzen. De plannen zouden zijn versneld in de nasleep van het financiële schandaal rond de voormalige topman van de alliantie, Carlos Ghosn.

Nissan ontkent dat met klem. De autobouwer noemt de samenwerking ‘de bron van de concurrentiekracht van Nissan’. In november werd een panel samengesteld door Nissan, Renault en Mitsubishi, klinkt het nog, ‘om de operationele efficiëntie van de alliantie te verbeteren en te versnellen’.

Ook bij Renault zeggen ze dat ze uit de lucht vallen. ‘De alliantie Renault-Nissan is niet dood. Dat zullen we binnenkort aantonen’, zei Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard tijdens het Autosalon in Brussel aan verschillende Belgische media. ‘Wat er geschreven wordt, staat ver van de huidige realiteit.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20