Nieuwste generatie Mercedes S-klasse bevat tot 5 (!) ingebouwde beeldschermen

Dat het dashboard in een wagen almaar vaker vervangen wordt door een scherm is een trend die al langer is ingezet, aangevuurd door de grote schermen waar Tesla voor bekend staat. Mercedes gaat nu nog een stap verder met een infotainment-pack waarmee de nieuwste versie van de S-klasse tot 5 touchscreens kan bevatten.

Het systeem heet, enigszins stroef, ‘My MBUX’. Die lettersoep staat voor ‘Mercedes-Benz User Experience’. Dat is een alomvattend systeem dat zowel noodzakelijke autofuncties als de navigatie als entertainment regelt, aangedreven door een spraakfunctie die je, weinig origineel, activeert met het commando ‘Hey Mercedes’.

Tegenstanders van die wildgroei aan schermen in auto’s zijn eraan voor de moeite. Het is duidelijk dat Mercedes die weg definitief is ingeslagen. Het bedrijf laat in een persbericht weten dat het maar liefst 27 fysieke schakelaars heeft geëlimineerd en vervangen door een knop op het touchscreen.

In lijn met de traditie van Mercedes, zal de nieuwe S-klasse opnieuw tjokvol geavanceerde sensoren zitten. Een opvallende nieuwigheid is een set sensoren die de omgeving checkt wanneer eender wie uit de wagen wil stappen. Die zal dan een waarschuwing geven wanneer een openzwaaiend portier bijvoorbeeld een aankomende fietser dreigt omver te maaien.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20