Nieuwe zakelijke telecomoperator in België: Cegeka en Citymesh bundelen krachten voor 5G

IT-groep Cegeka en Citymesh, dat telecomdiensten aan bedrijven aanbiedt, gaan hun krachten bundelen om 5G-netwerken uit te rollen . Ze hebben de ambitie om naast Proximus, Telenet en Orange, de ‘vierde nationale operator’ te worden en ‘de eerste échte industriële operator.’

Het Limburgse Cegeka is een van de vijf partijen waaraan telecomregulator BIPT afgelopen zomer een voorlopige licentie toekende om met 5G aan de slag te gaan. Ook de kleine Brugse operator Citymesh beschikt over gebruiksrechten voor 5G.

Om hun unieke positie naast de grote telecomoperatoren te verzilveren, slaan Cegeka en Citymesh nu de handen in elkaar. Doel is om samen een vierde nationale speler te worden die zich als enige uitsluitend toelegt op bedrijven.

‘Dankzij deze strategische samenwerking zijn we in staat om de expansie te accelereren, nieuwe innovaties uit te rollen en de échte integratie van 5G in de B2B-markt te realiseren’, zeggen Cegeka-CEO Stijn Bijnens (ex-topman van Ubizen en LRM) en Citymesh-CEO Mitch De Geest.

In het kader van de samenwerking verwerft Cegeka een meerderheidsbelang in Citymesh. De overige aandelen blijven in handen van het Limburgse investeringsvehikel Nuhma en het management van Citymesh, dat de dagelijkse leiding blijft behouden. Aandeelhouders Michel Akkermans en Jürgen Ingels, het duo dat bekend is van Clear2Pay, stappen uit het bedrijf.

Financiële details worden niet vrijgeven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20