Nieuwe VRT-CEO wordt zeker een man: Clement, Vandermeersch en Delaplace in de running

Koen Clement, Peter Vandermeersch en Frederik Delaplace staan op de shortlist om de volgende CEO van de VRT te worden.

Dat melden verscheidene Vlaamse media. De post van CEO is vacant sinds Paul Lembrechts opstapte en Leo Hellemans als tussenpaus aangesteld werd. Mogelijk hakt de Vlaamse regering morgen al de knoop door. De drie namen die nu circuleren zijn wellicht de kandidaten die Hudson naar voren schuift. Dat headhuntersbureau werd aangesteld om de procedure te ondersteunen.

  • Koen Clement is een voormalig topdirecteur bij De Persgroep – hij zette zijn eerste stappen als directeur van de krant De Morgen – en bij uitgeverijgroep WPG. Van de drie heeft hij het meest uitgesproken managersprofiel. De twee andere zijn voormalige hoofdredacteurs.
  • Peter Vandermeersch, de bekendste van het drietal, is de voormalige hoofdredacteur van De Standaard en NRC Handelsblad. Zijn naam wordt al enkele jaren in verband gebracht met de topfunctie bij de VRT.
  • Frederik Delaplace is de CEO van Mediafin, de uitgever van onder meer De Tijd. Delaplace is ook voormalig hoofdredacteur van de zakenkrant.

Opmerkelijk nog is dat elk van de drie vooral een achtergrond heeft in de gedrukte media, en niet in radio en televisie. Eerder was gezegd dat de Vlaamse regering voor de zomer de nieuwe VRT-baas zou aanduiden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20