Nieuwe records voor S&P 500 en Nasdaq

De Amerikaanse beurzen hebben donderdag nieuwe records voor de S&P 500 en de Nasdaq laten optekenen. Dat moet volgens analisten vooral worden toegeschreven aan de boodschap van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, die heeft aangekondigd nog geruime tijd met lage rentes te willen blijven werken. Daarnaast zijn er ook de aanhoudend positieve bedrijfscijfers.

De S&P 500 won 0,2 procent en eindigde de dag met 3.916 punten, terwijl de Nasdaq 0,4 procent steeg tot 14.026 punten. De Dow Jones boekte een bescheiden verlies een eindigde op 31.430 punten.

Arbeidsmarkt

Er was wel tegenvallend nieuws over de Amerikaanse werkloosheid. Er is volgens de analisten een krachtig fiscaal en monetair beleid nodig om de Amerikaanse arbeidsmarkt te ondersteunen.

Het aandeel van Uber Technologies, dat een lagere kwartaalomzet moest melden, viel met 4 procent terug. Cannabisproducent Tilray moest bijna 50 procent inleveren, nadat de dag voordien echter een winst van 45 procent was geboekt.

Pepsico en Restaurant Brands International leden een verlies van respectievelijk 2 procent en 1,6 procent. Bij Tyson Foods werd een achteruitgang met bijna 6 procent opgetekend.

Bumble

Winst was er echter daarentegen voor Kraft Heinz, dat positieve resultaten kon aankondigen en daarvoor met een winst van bijna 5 procent werd beloond.

Het meest opvallende aandeel van de beursdag was echter het dating-platform Bumble, dat op een bijzonder succesrijke introductie kon terugvallen.

De eerste beursdag van het bedrijf werd afgesloten met een winst van 63,5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20