Miljardair op je 31ste? Deze onderneemster kreeg het voor elkaar

Whitney Wolfe Herd, de stichter-CEO van dating-app Bumble, is na de beursgang van het bedrijf op papier meer dan 1 miljard dollar waard.

Dat becijferde nieuwsdienst Bloomberg. Bumble is een dating-app waarbij vrouwen de eerste stap moeten zetten om tot een ‘match’ te komen. In het derde kwartaal van vorig jaar waren er volgens het bedrijf 42 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

De 31-jarige Whitney Wolfe Herd is een medeoprichter van de dating-app Tinder, maar vertrok er in 2014 met slaande deuren nadat ze haar collega-stichter en ex-partner Justin Mateen van seksuele intimidatie betichtte. De zaak werd uiteindelijk via een minnelijke schikking geregeld.

Wolfe Herde begon kort daarna met de ontwikkeling van Bumble, een ‘feministische’ variant van Tinder. Het bedrijf trok vandaag naar de beurs.

De openingsceremonie bij de start van de beursnotering op Nasdaq

Bij de startprijs van 43 dollar is het belang van Wolfe Herd in het bedrijf meer dan 900 miljoen dollar waard, wat haar totale vermogen boven 1 miljard dollar zou tillen, volgens Bloomberg. Daarmee is ze een van de weinige vrouwen in het door mannen gedomineerde techwereldje die de kaap van 1 miljard dollar overschrijdt.

Wellicht gaat dat snel verder de hoogte in. De belangstelling voor het aandeel was donderdagnamiddag zo overweldigend, dat de handel bij de start meteen stilgelegd werd. Uiteindelijk sprong het aandeel bij zijn debuut bijna 77 procent hoger, tot 76 dollar.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20