Deze nieuwe laadpaal is vanaf 2023 voor 8.000 euro aftrekbaar

Wie een ‘bidirectionele’ laadpaal installeert, zal die investering vanaf 1 januari 2023 voor maximaal 8.000 euro kunnen aftrekken van zijn belastingen.

Waarom is dit belangrijk?

Bidirectionele laadpalen kunnen elektriciteit van zowel zonnepanelen, thuisbatterij of elektriciteitsnet naar een elektrische wagen sturen en terug ontvangen. Een lijst aan innovatieve bijwerkingen, maakt de laadpaal een betere investering dan een klassiek laadpunt.

Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem, wil met zijn wetsontwerp, voor vergroening van mobiliteit, onder meer de subsidies voor het plaatsen van een laadpaal van 1.500 naar 1.750 euro verhogen. Een reden daarvoor zou de stijging van de grondstoffenprijzen zijn, die ook de plaatsing van een laadpaal duurder maakt.

Maar daarnaast wil hij ook de ‘bidirectionele’ laadpalen opnieuw leven in blazen, die nog op veel plaatsen in het land ontbreken. Het aanbod aan deze innovatieve techn

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.