Nieuwe geruchten over iOS 14: widgets en wallpapers

Apple en geruchten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen over nieuwe hardware duikt met de regelmaat van de klok een nieuwtje op, ook op het vlak van software komen we regelmatig iets te weten. Deze keer lijken er twee nieuwe features van het geplande besturingssysteem iOS 14 gelekt.

8AM Tech

In het nieuws: Het Twitter-account DongBookPro en de website 9to5Mac ontdekten twee nieuwigheden in de broncode van de bètaversie van het besturingssysteem iOS 14. Zo zouden er meer mogelijkheden komen met achtergronden, of wallpapers, en komt er ook een nieuwe widget-functie.

Wallpapers

Wallpapers: Een tijdje terug lekte uit broncodes al uit dat Apple zijn wallpaper-scherm wil aanpassen. Nieuwe gelekte screenshots bevestigen dat: iOS 14 lijkt nieuwe instellingen te voorzien voor achtergronden.

  • De te kiezen afbeeldingen worden verdeeld in verschillende categorieën, of Collections. Zo kan u kiezen tussen ‘Classic Stripes‘, ‘Earth & Moon‘ en ‘Flowers‘.
  • In die Collections kan u ook eigen foto’s toevoegen.
  • Daarnaast is er ook een ‘Home Screen Appearance‘-optie. Daarmee kan u een dynamische achtergrond instellen die alleen op uw startscherm gebruikt wordt. U kan kiezen voor een effen kleur, een wazige of een donkere versie op basis van de gekozen achtergrond. Deze functie is vergelijkbaar met de instellingsopties op de Apple Watch.

Widgets

Widgets: Apple lijkt eindelijk werk te maken van echte widgets voor op uw iPhone of iPad. Deze nieuwe feature wordt in het bronbestand ‘Avocado’ genoemd en ziet er alvast veelbelovend uit.

  • In iOS 14 zou het mogelijk zijn om widgets op uw startscherm te zetten waar u maar wilt, net zoals een app-icoontje.
  • Volgens 9to5Mac wordt nog aan deze functie gewerkt, waardoor de kans bestaat dat het maar in een latere versie van iOS geïmplementeerd wordt.
  • UX Designer Parker Ortolani ging met dit idee aan de slag en maakte een demo van hoe Apple deze nieuwe widget-functie eventueel zou kunnen gebruiken. Let er wel op dat dit pure speculatie is.

Wanneer? Naar alle waarschijnlijkheid stelt Apple iOS 14 voor op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC 2020. Die staat in juni gepland en zal door de coronacrisis volledig online doorgaan.

8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20