Nieuwe duidelijke beelden tonen Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Er zijn al geruime tijd geruchten over de Samsung Galaxy Note 20 Ultra, maar nu zijn er ook voor het eerst beelden van het toestel in gebruik. Daarop zien we duidelijk de display, de camera en de S Pen.

In het nieuws: Het is de YouTuber Jimmy Is Promo die blijkbaar een exemplaar van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra in zijn handen heeft gekregen. Hij maakt geen video van het toestel, maar deelde op zijn Twitteraccount wel meerdere duidelijke foto’s.

De details: Hoewel de gelekte beelden heel duidelijk zijn, is er nog niets officieel bevestigd door Samsung. De kans bestaat dus dat het hier nog gaat om een demomodel en bepaalde details er in de eindfase enigszins anders zullen uitzien.

 • Het camerasysteem is het meest opvallende op de foto’s. Het is achteraan licht verhoogd, al lijkt dat minder opvallend te zijn dan bij de Samsung Galaxy S20 Ultra. We merken vier lenzen op:
  • Een hoofdcamera die volgens de geruchten 108 MP zou hebben.
  • Een extra lens waarover nog niet veel bekend is.
  • De onderste lens zou een zogenaamde ‘periscoopcamera‘ zijn. Dat is een soort lensconstructie waarbij lenzen gevouwen zitten zodat je enorm ver kan zoomen in hoge kwaliteit.
  • Tot slot zien we rechts onder de flits een laser-autofocus die moet helpen bij het scherpstellen.
 • Een van de foto’s toont ook de S Pen, die deze keer aan de linkerkant van het toestel zit. Die stylus is kenmerkend voor de Galaxy Note-lijn en dient om aantekeningen te maken op je scherm of om bijvoorbeeld sneller te zoomen.
 • De voorkant van de Note 20 Ultra lijkt heel sterk op zijn voorganger. Ook deze keer heeft de display bijna geen randen en is er bovenaan een ronde inkeping voor de frontcamera, iets wat Samsung de Infinity-O display noemt. Daarmee kiest Samsung dus nog niet voor een selfiecamera onder de display, iets wat nochtans in eerdere geruchten was gesuggereerd.
  • Het scherm van de Galaxy Note 20 Ultra is afgerond langs links en rechts. Volgens diverse bronnen zou dat voor de andere versies van de Note 20 niet meer het geval zijn.
 • Exacte afmetingen van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra zijn er nog niet, maar Jimmy Is Promo zelf laat op Twitter weten dat het toestel naar zijn persoonlijke mening te groot en te zwaar is.
 • Ook de prijs van de Ultra zou nogal aan de hoge kant. De meeste bronnen spreken van een adviesprijs van 1.299 euro.
 • Deze gelekte foto’s tonen een matte zwarte variant van de Note 20 Ultra. Ongetwijfeld is dat maar een van de mogelijke kleuren. Recent zijn er namelijk ook al renders gelekt waarop de smartphone in glanzend goud te zien is.

Wanneer? Over de datum waarop Samsung de Note 20-serie zal onthullen, bestaat nog veel onduidelijkheid. Het lijkt erop dat het toestel zal voorgesteld worden op een online Unpacked-event op 5 augustus. De lanceringsdatum zou dan op 21 augustus liggen.

Bekijk hier de foto’s van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20