Nieuwe CEO voor Deceuninck

PVC-ramenspecialist Deceuninck benoemt Stefaan Haspeslagh tot nieuwe CEO. Hij volgt Francis Van Eeckhout op, die als uitvoerend voorzitter tijdelijk de dagelijks leiding op zich nam.

In het nieuws: Deceuninck heeft zijn nieuwe kapitein gevonden.

  • De vorige CEO, Bruno Humblet, stapte eind februari op na onenigheid met de raad van bestuur.
  • Uitvoerend voorzitter Francis Van Eeckhout, de CEO tussen 2016 en 2022, moest tijdelijk depanneren tot er vervanger gevonden werd.
  • Die heeft het West-Vlaamse bedrijf nu gevonden in de ervaren Stefaan Haspeslagh (65). Hij was eerder voorzitter en financieel directeur van Picanol en bekleedde diverse topfuncties bij industriegroep Tessenderlo, waar hij de rechterhand was van topman Luc Tack.

De timing: Haspeslagh gaat volgende week aan de slag, met eerst nog Van Eeckhout aan zijn zijde. De echte start van de nieuwe CEO is eigenlijk september, want eind augustus is Van Eeckhout van plan zich weer terug te trekken uit de dagelijkse leiding en weer zijn rol als uitvoerend voorzitter op te nemen. Al duidt het woordje “uitvoerend” er wel op dat hij nog steeds een oogje in het zeil houdt op de werkvloer.

Nog dit: Bruno Humblet heeft intussen ook nieuw werk. Hij is deze benoemd tot nieuwe CEO van het bus- en mobiliteitsbedrijf InfraMobility, goed voor 3.000 werknemers. Bernard Gustin (ex-Brussels Airlines) is daar overigens de voorzitter.


Interesse in nieuws over de managers en ondernemers die het Belgische bedrijfsleven kleuren? Schrijf je via deze link in voor de zaterdagse nieuwsbrief CEO Insider.


Meer