Deceuninck krijgt nieuwe CEO

De producent van pvc-raamprofielen Deceuninck krijgt begin 2022 een nieuwe CEO, Bruno Humblet. Hij volgt Francis Van Eeckhout op, die doorschuift naar de post van uitvoerend voorzitter, zo meldt het bedrijf maandag.

De stoelendans werd op gang getrokken door Marcel Klepfisch. Hij “heeft de wens uitgedrukt om op het einde van dit jaar terug te treden als voorzitter van de raad van bestuur”, zo luidt het in een persbericht van het West-Vlaamse bouwbedrijf. Daarop is besloten Van Eeckhout, die in 2016 CEO werd, te benoemen tot uitvoerend voorzitter.

Bruno Humblet als nieuwe CEO

Bruno Humblet wordt op 1 januari 2022 de nieuwe CEO. De vijftiger zit sinds oktober 2020 in de raad van bestuur van Deceuninck. Hij was eerder aan de slag bij bedrijven als Bekaert en Procter & Gamble.

“Aangezien Bruno al lid was van de raad van bestuur en ik in mijn toekomstige rol als uitvoerend voorzitter erg nauw betrokken zal blijven bij het uitstippelen van de strategie van de groep, is een soepele overgang verzekerd”, aldus Van Eeckhout.

Het beursgenoteerde Deceuninck boekte in de eerste helft van 2021 een recordomzet van 404 miljoen euro en een nettowinst van 20,6 miljoen euro.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.