Nieuw teken aan de wand? Rusland schiet kruisraketten af, maar haalt de kernkoppen er af

De Russische raketvoorraden staan onder zware druk door de oorlog in Oekraïne. Nu zet het zelfs kernraketten in, maar de kernkoppen blijven op stal.

Waarom is dit belangrijk?

De Russische raketten terroriseren de Oekraïense bevolking, direct en indirect. De voorraden slinken echter snel. Rusland moest al aankloppen bij Noord-Korea en Iran om nieuwe raketten aan te kopen, en lijkt nu ook in zijn eigen stocks de laatste mogelijkheden aan te wenden.

Het nieuws: Rusland zet kernwapens in, dan wel zonder de kernkoppen.

  • "Het lijkt erop dat Rusland kernkoppen verwijderd van verouderde kruisraketten en de onbewapende projectielen afvuurt op Oekraïne", zo schrijft het Britse ministerie van Defensie in een dagelijkse update van de oorlog in Oekraïne. "Open Source-foto's tonen de brokstukken van neergeschoten AS-15 Kent-raketten (de NAVO-benaming voor de Kh-55, red.), kruisraketten die door vliegtuigen worden afgeschoten en in de jaren 8
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.