Nieuw passagiersrecord voor Brussels Airport

In 2019 heeft Brussels Airport een recordjaar geboekt met 26,4 miljoen passagiers. Het gaat om een stijging van 2,7 procent, hoewel het aantal vluchten licht daalde. Dat maakt de luchthaven woensdag bekend.

De groei is te danken aan een stijging van het aantal vertrekkende passagiers (+ 2,6 procent) en een stijging van het aantal transferpassagiers (+ 2,5 procent). Tussen 2009 en 2019 is het totale aantal passagiers gestegen van 17 miljoen naar nu dus 26,4 miljoen.

Opmerkelijk: het aantal vluchten is in die periode stabiel gebleven. ‘ Dit toont aan dat de groei van onze activiteiten kan plaatsvinden zonder bijkomende milieu-impact. Er worden vliegtuigen ingezet die niet alleen groter en beter gevuld zijn, maar ook milieuvriendelijker zijn’, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Japanse en Australische investeerders

Eerder op woensdag kwam er ook al het nieuws dat Japanse en Australische investeerders in Brussels Airport stappen. Het Canadese pensioenfonds OTTP, de grootste aandeelhouder, heeft namelijk een minderheidsbelang verkocht aan de Australische fondsenbeheerder TCorp en het Japanse pensioenfonds GPIF.

Het is duidelijk hoe groot dat belang is, maar de Canadezen benadrukken dat ze de grootste aandeelhouder in Brussels Airport blijven. Andere aandeelhouders van de luchthaven zijn een consortium van APG, QIC en Swiss Life, en de federale overheid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20