“We mogen ons niet blindstaren op de pensioenleeftijd om te bepalen wanneer iemand met pensioen kan gaan”

Philip Neyt, de voormalige voorzitter van Pensioplus, de koepel van de pensioenfondsen, houdt een pleidooi voor een flexibilisering van de pensioenleeftijd. “We moeten ons meer focussen op de loopbaan die iemand achter de rug heeft. Niet iedereen gaat op hetzelfde moment in zijn leven aan de slag”, merkt hij op in een reactie tegenover Business AM Radio.

Waarom is dit belangrijk?

Ons land wacht met de aanvraag voor de uitbetaling van de eerste schijf Europees relancegeld tot het klaar is met een pensioenhervorming. De pensioenen moeten van de Europese Commissie “duurzaam” zijn, en dus niet netto meer kosten.

In het nieuws: In een interview met Business AM Radio benadrukt Neyt dat onze regering zich niet mag blindstaren op de pensioenleeftijd om te bepalen wanneer iemand met pensioen mag gaan. "Hoger opgeleiden betreden later de arbeidsmarkt dan de lager opgeleiden. Zij zouden in principe langer aan de slag kunnen blijven", klinkt het.

  • Volgens Neyt is de pensioenleeftijd een recht, maar geen plicht. "Ik pleit daarom voor een flexibilisering van de pensioenleeftijd", gaat hij verder. "We moge
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20