NewB gaat van start: campagne om duizenden zichtrekeningen te openen

Alle 116.000 coöperanten van de nieuwe bank NewB ontvangen in de loop van de volgende weken een uitnodiging om een rekening te openen. Daarmee gaat de langverwachte ethische bank echt van start.

NewB is de nieuwe coöperatieve bank die dit jaar op de Belgische markt wil komen. Het project, dat in 2011 gelanceerd werd door middenveldorganisaties, ngo’s en vakbonden, verwierf vorig jaar de zo begeerde banklicentie

De voorbije twee maanden vond een testfase plaats waarbij ruim 2.500 coöperanten 5.000 rekeningen geopend hebben. Na de feedback van dat testpubliek is volgens NewB de tijd nu rijp voor een volwaardige lancering.

De huidige 116.000 coöperanten krijgen daarbij voorrang. ‘Om een stormloop te vermijden sturen we de uitnodigingen in opeenvolgende golven van enkele duizenden mails. Zo kunnen we iedereen verzekeren van een vlotte ‘inscheping”, zegt NewB in een nieuwsbrief.

Bankkaart

NewB gaat voor de debetkaarten in zee met Visa. dat op dat vlak recentelijk ook een samenwerking met BNP Paribas Fortis aankondigde. De coöperanten kozen het volgende ontwerp:

Het aanbod van NewB is voorlopig beperkt tot standaardrekeningen en enkele verzekeringen. maar in de loop van dit jaar wil de coöperatieve bank ook beleggingsproducten aanbieden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20