Netflix verhoogt prijzen in België

Netflix heeft zijn prijzen in België opgetrokken. De streamingdienst verhoogde voor het eerst sinds zijn lancering in België in 2014 de prijs van de goedkoopste formule: 7,99 euro wordt 8,99 euro. Voor nieuwe abonnees gelden de hogere prijzen meteen, bestaande klanten volgen geleidelijk.

  • Het “basic”-abonnement (Standard Definition en maximaal één stream) gaat van 7,99 euro naar 8,99 euro per maand.
  • Het “standard”-abonnement (HD en maximaal twee schermen tegelijkertijd) van 11,99 euro per maand naar 13,49 euro per maand.
  • Het “premium”-abonnement (Ultra HD en vier schermen) van 15,99 euro naar 17,99 euro per maand.

De laatste prijsverhoging dateerde van begin 2020, maar toen stegen enkel de twee duurste abonnementen in prijs. Nieuwe klanten moeten meteen de nieuwe tarieven betalen, bestaande klanten zullen vanaf 14 oktober geleidelijk aan via e-mail ingelicht worden over de prijswijziging. Dat kan tot twee maanden duren, afhankelijk van de factuurdatum.

Ter vergelijking:

  • Concurrent Streamz kost momenteel 11,95 of 19,95 euro per maand, of 99,95 euro of 199,45 euro per jaar.
  • Disney+ vraagt 8,99 euro per maand of 89,90 euro per jaar.
  • Prime Video van Amazon kost 2,99 euro per maand in België, maar heeft een beperkter aanbod.

Investeringen

De prijsveranderingen weerspiegelen de investeringen in nieuwe series en films en de productverbeteringen, zegt Netflix.

“We hebben recent het tweede seizoen van ons Belgische Original-serie ‘Into the Night’ gelanceerd en er staan voor de komende tijd meer nieuwe Belgische producties op de planning waaronder “De Familie Claus 2”, “Diamonds”, “Grond”, en het derde seizoen van “Undercover”, onze coproductie met de VRT en De Mensen. We zullen ons aanbod continu blijven uitbreiden en verbreden.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20