Nederlandse scheepsbouwer ontwerpt allereerste superjacht op waterstof

Op de Monaco Yacht Show is dit jaar een conceptversie gepresenteerd van een 112 meter lang superjacht op waterstof, meldt vakblad Superyacht Times

Het vernieuwende vaartuig is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Sinot Yacht & Architecture Design.

Het jacht gaat Aqua heten en moet het eerste superjacht worden dat vaart op vloeibare waterstof met behulp van brandstofceltechnologie. De enige uitstoot van de Aqua wordt… nou ja, water.

Foto – Sinot Yacht Design & Architecture

Waterstof ontstaat door elektrolyse. Er wordt elektriciteit door water gejaagd om de zuur- en waterstofatomen te scheiden. Als die elektriciteit op een groene manier is opgewekt, dan wordt varen met dit gigantisch plezierjacht een volledig klimaatneutrale operatie.

Het systeem draait op twee vacuümtanks van elk 28 ton waarin de vloeibare waterstof wordt opgeslagen bij een temperatuur van minus 253 graden Celsius. Dat zou voldoende moeten zijn om het ecologische monster een bereik te geven van maar liefst 7.000 kilometer.

De Aqua zal uitgerust zijn met alle luxevoorzieningen die bij een superjacht horen. Foto – Sinot Yacht Design & Architecture

Het is de ambitie van Sinot om, naast de innovatieve technologie, de Aqua uit te rusten met het klassevol design en de luxevoorzieningen die bij zo’n superjacht horen.

Het is nog niet bekend wanneer de Aqua effectief in productie zou kunnen gaan. Daarvoor is waterstof als energiebron nog niet voldoende beschikbaar.

Foto – Sinot Yacht Design & Architecture
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20