Nederlandse horecazaken doen als protest toch terrassen open, maar moeten al snel weer sluiten

Net zoals in ons land moeten in Nederland de horecazaken nu al enkele maanden hun deuren gesloten houden. Maar nu het weer steeds beter wordt, hopen veel uitbaters dat ze hun zaak snel weer kunnen openen. Daarom voerden verschillende Nederlandse horecazaken actie door dinsdag toch hun terrassen te openen.

De horecazaken lijden zwaar onder de coronapandemie. Ze zijn door de coronamaatregelen nu al enkele maanden dicht en hebben voorlopig nog geen zicht op een heropening. Daarom voerden de horeca-uitbaters in verschillende steden in Nederland dinsdag actie.

Coronaproof terrassen

De acties vonden plaats in Amsterdam, Breda, Vlaardingen, Haarlem, Rotterdam en Arnhem. Als protest zetten de horecazaken dinsdag hun stoelen en tafels buiten, zodat klanten coronaproof van een drankje konden genieten. De zaken zetten hun tafels op anderhalve meter afstand waardoor alles veilig kon gebeuren. Op die manier wilden ze aantonen dat het perfect mogelijk is om de horecazaken opnieuw te openen.

Maar de actie was van korte duur, want de politie kwam al snel langs met de aanmaning om de zaken opnieuw te sluiten. Voorlopig hebben de uitbaters nog geen boete ontvangen, maar die kan de komende dagen nog binnenvallen. Want net zoals in ons land staan er in Nederland zware boetes op het overtreden van de coronamaatregelen, wat de uitbaters van de zaken deden door hun deuren te openen.

Protest in Antwerpen

Ook in ons land voerden de horeca-uitbaters gisteren actie. Daarbij trokken ze in een betoging richting het Steenplein aan de Schelde, waar bij goed weer veel mensen samenkomen. De uitbaters vragen zich namelijk af waarom mensen daar wel samen kunnen genieten van een hapje en een drankje, maar niet op hun terras. Op hun terrassen zou alles volgens de uitbaters zelfs veiliger kunnen verlopen dan bij de spontane bijeenkomsten aan de Schelde.

De horeca-uitbaters in ons land willen graag vanaf de paasvakantie opnieuw hun terrassen kunnen openen. In totaal namen meer dan 200 Antwerpse horeca-uitbaters deel aan de actie. (evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20