7 redenen waarom narcisten de wereld regeren

De lagere maatschappelijke rangen haten de top, die bestaat uit mensen die moedig genoeg waren om iets te doen met hun leven. De massa zou niets liever willen dan de maatschappij af te vlakken en iedereen gelijk te maken. Pech voor hen, want we leven in een (relatief) meritocratische, kapitalistische maatschappij.

Narcisme of eigenliefde hebben voor velen een slechte connotatie en worden geassocieerd met immorele en egoïstische individuen. Maar anderen zien er net iets positiefs in: zij vinden dat het enkel een negatieve bijklank krijgt omdat de grijze massa liever klaagt over mensen met succes dan zelf haar dromen waar te maken.

Narcisten doen het goed in zo’n wereld. Ja, ze zijn arrogant, apathisch en egoïstisch, maar ze zijn ook succesmagneten. Narcisten werken hard om hogerop te raken en hun zelfvertrouwen maakt van hen natuurlijke leiders. Ondanks haar jaloezie en minachting voor narcisten, kan de massa niet zonder. Ze volgt hen als kippen zonder kop, omdat ze zonder leiders niets meer zijn dan een doelloze menigte….

7 redenen waarom narcisten het goed doen in het algemeen en in de zakenwereld in het bijzonder:

1. Er is niets mis met je beter te voelen dan de rest

‘De maatschappij’ en ‘het individu’ zijn natuurlijke tegenpolen. Het vergt vertrouwen, talent en ambitie om de ladder van het succes te beklimmen. Eenmaal aan de top mag je trots zijn op je verwezenlijkingen en de rest van de wereld minachten wanneer die je je succes niet gunt.

2. Narcisten zijn goede leiders

Ja-knikkers en brave jongens werken hun hele leven voor narcistische leiders. Gewone mensen hebben leiding nodig. Narcisten kicken op leiden. Ze domineren hun medemensen en krijgen dingen gedaan.

3. Ze worden zowel gehaat als geliefd

Narcisten zijn tegelijkertijd charismatische vrienden en gehate bazen (omdat ze alles zullen doen om hun doel te bereiken). Voor leiders is dit de perfecte combinatie.

4. Ze weten wat ze willen

Narcisten hebben een onvermoeibare werkethiek, houden van wat ze doen en geloven er 100% in. Ze gebruiken alles wat ze hebben om de top te bereiken.

5. Ze zijn zelfzuchtig

Als je niet egoïstisch bent, raak je nergens in het zakenleven.

6. Het zijn schoften

Meedogenloze agressie en onafwendbare ambitie zijn je tickets naar de top. Hoeveel aangename mensen ken je die ook succesvol zijn?

7. Ze hebben een spannend seksleven

Narcisten zijn geen idioten uit Disneyfilms, maar stijlvolle en fysiek aantrekkelijke playboys. Hoewel dit weinig belangrijk is voor het zakenleven is het wel een mooi extraatje.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20