Na Twitter reageert Snapchat op Trump: ‘Stemmen die raciaal geweld aanwakkeren niet versterken’

Snapchat zet de promotie van de berichten van Donald Trump stop. Moederbedrijf Snap beschuldigt de Amerikaanse president ervan raciaal geweld aan te wakkeren.

Het Amerikaanse bedrijf achter de applicatie, die vooral bij jongeren populair is, kondigde niet aan dat de account van de Amerikaanse president met circa 1,5 miljoen volgers moet verdwijnen. Wel zal Snapchat zijn berichten niet meer in de schijnwerpers zetten op de ‘Discover’-pagina.

Tot nu toe gebeurde dat af en toe, net zoals Snapchat berichten van andere populaire gebruikers naar voren schuift op die nieuwspagina. ‘We gaan stemmen die raciaal geweld en onrecht aanwakkeren geen versterker aanbieden door ze gratis promotie te geven via Discover’, zo verduidelijkt het bedrijf nu.

Twitter ging voor

Volgens de Amerikaanse krant New York Times zijn enkele nieuwe tweets van Donald Trump de directe aanleiding voor deze beslissing. Op dat andere sociale netwerk dreigde Trump met ‘de gemeenste honden’ en ‘onheilspellende wapens’ tegen betogers die zich op het terrein van het Witte Huis zouden wagen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1266711223657205763

Ook Twitter nam al maatregelen door een factcheck te plaatsen bij tweets van Trump. Berichten waarin de president beweerde dat stemmingen per post ‘substantieel frauduleus’ zijn, kregen een waarschuwingssymbool van Twitter, met daarbij de zin ‘Lees de feiten over verkiezingen per post’.

De president dreigde ermee sociale media te reguleren of zelfs te sluiten. Twitter-baas Jack Dorsey zag zich daarop genoodzaakt om de keuze van zijn sociale netwerksite uit te leggen. ‘We zijn geen scheidsrechters van de waarheid’, klonk het onder meer. Volgens Dorsey is de factcheck een onderdeel van het ‘maatschappelijk integriteitsbeleid’, 

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20