Na Picanol opnieuw Belgisch bedrijfsfiliaal getroffen door ransomware

Het bedrijf Mitsubishi Chemical Advanced Materials in Tielt, dat kunststoffen maakt, is vrijdag getroffen door een cyberaanval. Dat schrijft de regionale zender Focus-WTV.

Uit een interne mail van het bedrijf blijkt dat het vrijdag het slachtoffer werd van ransomware. Daarbij blokkeren hackers de servers van een onderneming als chantagemiddel om geld los te krijgen.

Het is dezelfde techniek die de productie van weefmachineproducent Picanol in Ieper enkele dagen platlegde, en luchtvaartbedrijf Asco in Zaventem vorig jaar wekenlang blokkeerde.

‘Op 7 februari heeft ons IT-beveiligingsteam een mogelijk cyberincident ontdekt als gevolg van ransomware. We zijn een onderzoek gestart om de impact te meten. Bovendien hebben we externe cyberveiligheidsexperts ingeschakeld en alle systemen uit voorzorg offline genomen’, schrijft het bedrijf vanuit de hoofdzetel in Zürich.

Verder blijven de gevolgen volgens het bedrijf voorlopig beperkt. Het parket van West-Vlaanderen is nog niet op de hoogte van de cyberaanval. Het bedrijf zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20