Na ING snoeit ook Belfius volgend jaar in het kantoornetwerk

Na ING heeft ook Belfius plannen om volgend jaar een aantal kantoren te sluiten. Er zouden wel geen jobs verloren gaan, schrijft De Tijd.

De digitalisering van de bankensector raast tegen een ongeziene snelheid door ons land. Sinds de start van de coronapandemie regelen we meer en meer onze bankzaken telefonisch, online of via onze smartphone. Doordat we minder vaak naar de bank gaan, zien de financiële instellingen zich genoodzaakt om te snoeien in het kantoornetwerk.

14 kantoren sluiten

Nadat ING eerder deze week heeft aangekondigd om het vanaf volgend jaar met minder kantoren te doen, kondigt de staatsbank Belfius donderdag hetzelfde aan. Belfius wil volgend jaar 14 van de 133 retailkantoren schrappen die onder het eigen beheer van de bank vallen. 

De grootbank telt momenteel 595 kantoren in heel België. Net geen 80 procent van die kantoren wordt beheerd door zelfstandige agenten. Die vallen niet onder de maatregelen die de bank heeft aangekondigd.

De sluiting van kantoren is een tendens waar geen einde lijkt aan te komen. Zo heeft Belfius dit jaar al 23 kantoren uit zijn eigen netwerk gesloten. Op die manier kon Belfius zijn kantoornetwerk de voorbije vijf jaar met iets meer dan een vijfde inkrimpen.

Geen impact op werkgelegenheid

Volgens Belfius zouden de sluitingen geen impact mogen hebben op de werkgelegenheid. Werknemers die werken in één van de getroffen kantoren zullen in een andere vestiging aan de slag kunnen gaan.

Tot slaat gaat de bank ook de structuur van zijn netwerk bijsturen. De 22 regio’s waarin het kantoornet vandaag is onderverdeeld, worden teruggebracht tot twaalf zones.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20