Na Colruyt en Delhaize sluit ook Carrefour de winkels op vrijdag tijdelijk om 20 uur

Ook de winkels van Carrefour gaan de komende vier weken op vrijdag om 20 uur sluiten in plaats van 21 uur. Dat is het gevolg van het verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur, een van de coronamaatregelen die sinds maandag voor een maand gelden.

Carrefour treedt daarmee in de voetsporen van Colruyt en Delhaize. Die hebben dinsdagavond dezelfde beslissing genomen. De ketens willen eventuele problemen vermijden die te maken zouden kunnen hebben met het verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur.

Agressie tegen het personeel vermijden

Carrefour had aangegeven woensdagochtend te zullen beslissen over de maatregel. De supermarktketen gaat dus ook tijdelijk over tot een vroegere sluiting op vrijdag. De vakbonden waren daar voorstander van. Zij vreesden mogelijke agressie tegen het personeel.

Bij de andere twee supermarktketens waren dezelfde argumenten te horen. ‘Wat doe je bijvoorbeeld met iemand die om vijf voor acht binnenkomt voor een fles wijn, maar om vijf na aan de kassa staat?’, vroeg de woordvoerder van Delhaize zich gisteren af.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20