Muziekconcern Universal stapt in de hotelwereld

Het muziekconcern Universal Music Group breidt zijn activiteiten uit naar de hotelsector. Daarvoor werd een samenwerking gestart met Dakia U-Ventures, een investeerder die vooral in entertainment-projecten wil beleggen. In eerste instantie staat een hotelproject in de stad Biloxi in de Amerikaanse staat Mississippi op stapel.

Met dat project is een investering van 1,2 miljard dollar gemoeid. Ook hotels in Atlanta (Georgia) en Orlando (Florida) zijn al gepland. Daarna wordt een verdere uitbreiding naar andere steden in de Verenigde Staten en locaties elders in de wereld vooropgesteld.

Umusic

Het project wordt onder de naam Umusic Hotel gelanceerd. Bij de keuze van de locaties zal de muzikale link volgens de initiatiefnemers een belangrijke rol vervullen. ‘Elke locatie herbergt een interessant verhaal dat op zijn cultureel erfgoed en zijn muziek is gebaseerd,’ belooft Robert Lavia, voorzitter van Dakia U-Ventures.

‘Umusic Hotels wil het publiek helpen om zijn interesses in muziek en cultuur op een nieuwe manier te beleven,’ aldus Lavia. Hij benadrukt daarbij dat de uitbouw van een internationaal netwerk tevens een culturele en creatieve collaboratie tussen verschillende communities over de hele wereld wil stimuleren.

Muziek en entertainment vormen bij Umusic Hotels de basis van zowel het design als de beleving. Een samenwerking met het muziekconcern Universal, onderdeel van het Franse conglomeraat Vivendi, biedt daarvoor volgens Lavia een unieke kans.

Lokale scène

Universal kan immers terugvallen op een grote portfolio artiesten die mogelijk evenementen in de hotels voor hun rekening kunnen nemen. Universal heeft onder meer U2, Taylor Swift, Lady Gaga, Kanye West, Mariah Carey, Eminem en Elton John onder contract.

Het concern heeft ook in vele landen een lokale activiteit. ‘De vestigingen van Umusic zullen dan ook aan de plaatselijke muziekscène ruimte bieden,’ stipt Lavia nog aan.

Om dergelijke muzikale activiteiten te promoten zal het Umusic Broadwater Hotel in Biloxi een grote concertruimte krijgen. Aan het hotel is tevens een casino verbonden. Ook andere hotels van de groep zullen met entertainment-infrastructuur worden uitgerust.

Voor de uitbating van de Amerikaanse vestigingen van Umusic Hotel zal beroep worden gedaan op de Pyramid Hotel Group, een concern dat een portefeuille van meer dan honderdtwintig hotels in de Verenigde Staten, de Caraïben en West-Europa uitbaat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20