Musk stelt zich vragen bij de tientallen miljoenen dollars die Meta betaalt om Zuckerberg te beschermen

Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram, heeft vorig jaar 27 miljoen dollar betaald voor de beveiliging van de CEO Mark Zuckerberg. Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, stelt zich vragen bij dat enorme bedrag.

Internationale bedrijven, zoals Meta en Amazon, leggen heel wat geld op tafel om hun topmensen te beschermen. Alleen ligt het bedrag dat het bedrijf achter Facebook betaalt opvallend hoger dan bij andere ondernemingen. Meta heeft vorig jaar welgeteld 26,8 miljoen dollar gespendeerd aan de beveiliging van Zuckerberg. Ter vergelijking: Amazon betaalde in datzelfde jaar 1,6 miljoen dollar voor de beveiliging (inclusief zakenreizen) van oprichter Jeff Bezos. Dat is bijna zeventien keer minder.

“Een hoog bedrag”

Het hoge bedrag is ook Musk niet ontgaan. Zoals wel vaker het geval is, grijpt hij naar Twitter om zijn mening te geven. Via het socialemediaplatform liet hij weten dat het over “een hoog bedrag” gaat. Hij schreef dit als een reactie op een artikel van GiGadgets waarin de uitgaven van Meta worden besproken.

Volgens Meta zijn dergelijke uitgaven noodzakelijk omdat Zuckerberg een van de meest bekend CEO’s wereldwijd is. “Hij is het gezicht van Meta en als gevolg daarvan wordt een negatief sentiment ten aanzien van ons bedrijf direct in verband gebracht met Zuckerberg”, klinkt het.

Niet de eerste uithaal naar Facebook

Het is overigens niet de eerste keer dat Musk openlijk kritiek uit op Meta. Eerder deze maand schreef hij nog dat Facebook hem “de kriebels geeft.” Aanleiding was een poll over het al dan niet toevoegen van een edit-knop op Twitter. Andrew Bosworth, CTO van Meta, reageerde toen dat Facebook reeds zo’n functie aanbiedt en dat de gebruikers kunnen zien wanneer de auteur een post heeft aangepast. Dat was voldoende voor Musk om uit te halen naar het socialemediaplatform.

In 2020 noemde hij Facebook stom. Hij schreef dit als een reactie op een tweet van acteur Sacha Baron Cohen. Hij riep toen via Twitter de overheden op om Facebook te reguleren. “Facebook moet gereguleerd worden door regeringen, niet geregeerd door een keizer”, aldus de acteur. (am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20