Musk heeft MeToo aan zijn been: SpaceX betaalde 250.000 dollar aan stewardess om te zwijgen

Elon Musk zou in 2016 een SpaceX-stewardess betast hebben en zijn penis boven gehaald hebben. Volgens Musk is de claim een politieke afrekening.

SpaceX- en Tesla-baas Elon Musk zou seksueel wangedrag vertoond hebben tegenover een stewardess van zijn ruimtebedrijf. De vrouw zou Musk in 2016 aan boord van een privéjet een massage gegeven hebben. Vervolgens zou de rijkste man ter wereld zijn penis getoond hebben, de vrouw betast hebben en haar gevraagd hebben om “meer te doen”. Daarvoor zou Musk de vrouw zelfs een paard hebben aangeboden. Dat staat te lezen in een verklaring die verstuurd werd naar zakensite Insider.

De stewardess zou het incident destijds gemeld hebben aan het bestuur van SpaceX. Musks bedrijf zou de vrouw in 2018 zo’n 250.000 dollar hebben betaald als onderdeel van een overeenkomst over haar ontslag. De verklaring werd ondertekend door een vriend van de stewardess en zou de mailcorrespondentie tussen de vrouw en SpaceX bevatten, alsook andere documenten om de claim te staven.

In de verklaring staat ook te lezen dat de stewardess in het begin van haar loopbaan bij SpaceX werd aangemoedigd om een professionele masseuse te worden. Op die manier zou ze Musk massages kunnen geven tijdens vluchten. Het vermeende incident zou voorgevallen zijn in de privékamer van Musks zakenjet.

Politieke aanval

Insider contacteerde Musk vervolgens voor wederwoord. “Als ik al seksuele intimidatie zou plegen, dan is dit waarschijnlijk niet de eerste keer in mijn hele carrière van 30 jaar dat dit aan het licht komt”, pareert Musk.

Musk trok ook naar sociale media om de claim van seksueel wangedrag te framen als een aanval op hem tijdens het afronden van de Twitterdeal. “De aanvallen op mij moeten worden gezien door een politieke lens, dit is hun standaard (verachtelijke) draaiboek. Maar niets zal mij weerhouden om te vechten voor een goede toekomst en uw recht op vrije meningsuiting”, zei de miljardair op Twitter.

Twee dagen voor de verklaring van de vrouw bekend werd, waarschuwde Musk ook op Twitter dat “politieke aanvallen” op hem de komende maanden zullen escaleren. “Deed Musk dit om zich op voorhand in te dekken voor de vernietigende verklaring?”, vragen velen zich nu af. De SpaceX- en Tesla-baas outte zich de afgelopen dagen op sociale media ook als een aanhanger van de Republikeinse partij en ontketende vervolgens een tirade tegenover de ESG-ranglijsten. Tesla werd deze week namelijk uit een belangrijke Amerikaanse beursindex gegooid omdat het die milieu-, sociale en bestuurscriteria zogenoemd niet kon vervullen.

Machines die machtige mensen toelaten om te doen wat ze willen

De stewardess meent echter dat ze nu met het verhaal naar buiten komt omdat ze “een verantwoordelijkheid” voelde om dat te doen.

“Hij is de rijkste man ter wereld. Iemand met zoveel macht, die zoveel schade aanricht en dan wat geld naar het probleem gooit, dat is geen verantwoording afleggen. Er zijn roofdieren over de hele wereld. Maar als iemand bijzonder rijk en machtig is, hebben ze letterlijk systemen die als een machine voor hen werken, om hen zo toe te laten dat ze kunnen doen wat ze willen.”

Door het incident niet openbaar te maken, zou de vrouw zich medeplichtig gevoeld hebben aan seksueel wangedrag. “Als je ervoor kiest om te zwijgen, word je een deel van de machine die iemand als Elon Musk toelaat om door te gaan met de vreselijke dingen die hij gedaan heeft”, klinkt het.

(kg)

Meer