Monopoly-producent Cartamundi gaat medische mondmaskers maken

De Universiteit van Antwerpen en Cartamundi, de producent van kaart- en bordspellen uit Turnhout, gaan samen hoogwaardige FFP2- en FFP3- ademhalingsmaskers produceren.

Ze hebben daarvoor het consortium Medimundi opgericht. De maskers zijn voornamelijk bestemd voor de zorgsector. De productie zou vanaf augustus plaatsvinden in de fabriek van Cartamundi in Turnhout. De firma Cloostermans uit Hamme levert de gespecialiseerde machine die de maskers zal produceren.

Volgens David Germis, die CEO wordt van Medimundi, zullen de nieuwe ademhalingsmaskers gecertifieerde Europese kwaliteitslabels dragen, een norm waaraan momenteel minder dan 20 procent van de geïmporteerde mondmaskers voldoet. De actieradius blijft niet beperkt tot België. Het netwerk van Cartamundi-vestigingen in 17 landen over de hele wereld vormt daarbij een ideale springplank, aldus het bedrijf.

Cartamundi Turnhout

‘Made in Belgium’

Cartamundi is lang niet de eerste speler die medische mondmaskers ‘Made in Belgium’ belooft aan te bieden, maar het is wel de eerste die de hoogwaardige FFP2-maskers zal maken. Een eerder initiatief, de vzw The Fair Production, strandde omdat de nodige grondstof meltblown moeilijk te krijgen was.

De lijst van andere Belgische makers van medische mondmaskers vindt u hier.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20