Moet familie van Prince Amerikaanse fiscus 32,4 miljoen dollar?

Nabestaanden van de in 2016 overleden zanger Prince zouden nog een schuld van 32,4 miljoen dollar hebben bij de Amerikaanse staat. De federale belastingdienst IRS claimt dat de erfenis bewust ondergewaardeerd werd.

26,5 miljoen euro, dat is omgerekend het bedrag aan achterstallige belastingen dat de familieleden van Prince volgens IRS nog moeten betalen aan de Amerikaanse staat. De bank Comerica Bank & Trust zou de waarde van de erfenis van het popicoon op 82,3 miljoen dollar hebben geschat. In werkelijkheid zou die bijna het dubbel bedragen.

Bovenop de achterstallige belasting zou nog een boete komen van 6,4 miljoen dollar – 5,2 miljoen euro – omdat over het bedrag gelogen is. Een rechter zal hierover een uitspraak doen.

Het is niet de eerste keer dat de erfenis van Prince in opspraak komt. Omdat de zanger geen testament opstelde, bleven uit verschillende hoeken claims komen van mensen die beweerden aanspraak te maken op een deel van de koek, omdat ze zogenaamd familie zouden zijn. Een jaar na zijn dood werden zes erfgenamen officieel aangewezen, op basis van DNA- en stamboomonderzoek.

Lees ook: Dochter van Elvis Presley is erfenis van 100 miljoen dollar kwijt

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20