Moderna levert wereldwijd 125 miljoen dosissen van het coronavaccin tijdens het eerste kwartaal

Moderna verwacht wereldwijd 100 tot 125 miljoen dosissen van het vaccin te kunnen leveren tijdens het eerste kwartaal van 2021.

Volgens de huidige planning van Moderna zal de VS zo’n 85 tot 100 miljoen dosissen van het coronavaccin ontvangen. De overige dosissen worden elders in de wereld verdeeld.

Ook België heeft een overeenkomst met Moderna. Volgens dat contract zal ons land 2 miljoen dosissen van het vaccin ontvangen, al is het nog niet duidelijk wanneer. Het is dus nog niet zeker of wij het Modernavaccin zullen ontvangen in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Tot 1 miljard dosissen in 2021

Moderna hoopt wereldwijd in totaal 500 miljoen à 1 miljard dosissen te kunnen leveren nog voor het jaar op zijn einde loopt.

Het Amerikaanse farmabedrijf heeft begin deze week zijn coronavaccin voorgelegd aan Amerikaanse en Europese farmawaakhonden. Moderna heeft ondertussen 196 patiënten bestudeerd en kwam op een effectiviteit van 94,1 procent terecht. 

Personen die het vaccin van Moderna toegediend krijgen, zullen twee dosissen nodig hebben. Tussen de twee injecties zit er een maand.

Ons land heeft niet enkel een coronavaccin besteld bij Moderna. We hebben ook een overeenkomst met AstraZeneca, Johnson&Johnson, Curevac en Pfzizer. Als alles volgens plan loopt zullen we vanaf januari de eerste 600.000 dosissen van het Pfizervaccin ontvangen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20