Modeketen ZEB investeert 200.000 euro in toegankelijkheid voor mensen met beperking

Onder de noemer ‘ZEB for Everyone’ investeert de Belgische kledingketen ZEB 200.000 euro in het toegankelijker en inclusiever maken van hun winkels voor mensen met een beperking.

Zeven op de tien mensen met een beperking zou vaker gaan shoppen als winkels over de nodige faciliteiten beschikken. Dat blijkt uit een bevraging die modeketen ZEB uitvoerde, in samenwerking met Inter en Hart voor Handicap. Een rolstoelvriendelijke ingang en een winkelmedewerker die voldoende aandacht schenkt aan de shopper, bleken het cruciaalst. Daarnaast worden ook ruime doorgangen, een overzichtelijke inrichting en grote paskamers met kapstokken op verschillende hoogtes geapprecieerd.

Jobstudenten met beperking

Een behoefte waar de kledingketen wil op inspelen. Met ‘ZEB For Everyone’ investeren ze 200.000 euro in onder meer (rolstoel)toegankelijkheid van de winkels en opleidingen voor medewerkers om klanten met een handicap beter te begeleiden.

In alle vestigingen worden de kleedkamers aangepast, er worden parkeerplaatsen en een rolstoelvriendelijk toilet voorzien waar die er nog niet waren en de website wordt toegankelijker voor bijvoorbeeld slechtzienden. Ook een brede ingang en doorgangen met eventuele hellingbanen worden overal waar nodig geplaatst. Daarnaast start deze zomer een pilootproject in Antwerpen, waarbij jobstudenten met een beperking in de winkels zullen worden ingezet. (wdm)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20