Mobiele bestedingen in Fortnite lopen op tot meer dan 1 miljard dollar

Het videogame Fortnite heeft met zijn mobiele platform op amper twee jaar meer dan 1 miljard dollar inkomsten aan microtransacties gehaald. Deze mijlpaal werd kort na het uitbreken van de coronacrisis bereikt. Dat blijkt uit een rapport van analist SensorTower.

De verplichte quarantaine door de lockdown heeft op de prestaties van Fortnite een gunstige impact gehad. Tijdens de maand april deden deelnemers in het mobiele game 44,3 miljoen dollar aankopen. Dat is een stijging met 21 miljoen dollar tegenover de maand voordien. In april vorig jaar was een besteding van 35,4 miljoen dollar geregistreerd.

Apple

Het gamebedrijf Epic lanceerde Fortnite ruim twee jaar geleden. Tijdens die periode droeg vooral de App Store van Apple bij tot de mobiele inkomsten van het game. Tot enkele maanden geleden was Fortnite in de winkel Google Play immers niet beschikbaar.

De samenwerking met het platform iOs van Apple leverde het game tot nu toe meer dan 1 miljard dollar inkomsten uit microtransacties op. Sinds half april is het game echter ook in de Play Store van Google opgenomen. Daar zouden tot nu toe ongeveer 937.000 dollar aan bestedingen zijn opgetekend.

In de mobiele inkomsten van Fortnite zijn de Verenigde Staten de belangrijkste markt. Met een besteding van 632,2 miljoen dollar vertegenwoordigen Amerikaanse gamers immers 63 procent van de totale omzet. Groot-Brittannië staat met een aandeel van 3,8 procent op de tweede plaats, gevolgd door Zwitserland met 3,6 procent.

Sociaal universum

Tot nu toe zijn van Fortnite in de virtuele winkels van Apple en Google 129 miljoen downloads geregistreerd. Ook hier zijn de Verenigde Staten de belangrijkste regio, gevolgd door Groot-Brittannië en Frankrijk. Het aandeel van iOs in het aantal downloads bedraagt nog altijd 96,7 procent. SensorTower raamt dat op Google sinds de lancering van het game vorige maand ongeveer 4,2 miljoen downloads zijn geregistreerd.

Epic zegt Fortnite van een schietspel meer tot een virtueel sociaal universum te willen laten uitgroeien. In dat kader was er eerder dit jaar al de lancering van het platform Party Royale. Daar heeft muzikant Travis Scott inmiddels al een virtueel concert gegeven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20