Mithra-aandeel onderuit nadat CEO werd opgepakt

Het aandeel van de Waalse farmagroep Mithra opent net geen 10 procent lager vrijdag. Donderdagavond werd CEO François Fornieri achter tralies gezet op verdenking van corruptie.

De aantijgingen gaan over Fornieri’s periode als voorzitter van het directiecomité van de intercommunale Nethys. Hij zou geld verduisterd hebben en wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen. Fornieri werd sinds woensdagochtend ondervraagd en werd in de loop van donderdag in verdenking gesteld. Ondertussen wordt ook Nethys-CEO Stéphane Moreau ondervraagd.

Mithra opende 9 procent lager, maar brengt dat verlies tegen 10 uur terug tot 2, 5procent.

Bel20

Mithra noteert niet in de Bel20, maar die doet het ook niet zo goed. De Brusselse sterindex gaat 1,1 procent in het rood en heeft maar een aantal aandelen die licht in het groen staan. De supermarkt Colruyt staat op de eerste plaats met 0,7 procent winst. De grootste verliezer is de staalmaker Aperam met 2,4 procent.

Ook op de andere Europese beurzen is het kommer en kwel. Het enige lichtpuntje is de techgroep Siemens, die er in Frankfurt 4,3 procent bij doet na goede cijfers. De omzet ging 5 procent hoger naar 3,7 miljard euro en de winst kwam uit op 848 miljoen euro.

De brede Europese index EuroStoxx50 verliest 0,8 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20