Minister De Sutter wil dat Bpost pakjesmaatregelen herbekijkt

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) heeft Bpost gevraagd zijn beslissing te herbekijken om sommige pakjes niet meer aan huis te leveren en winkels meer te laten betalen per pakje.

De minister zat daar zaterdag over samen met Bpost. Ze begrijpt dat het razend druk is bij het postbedrijf, maar vraagt toch een andere oplossing. Dat laat ze weten via Twitter.

Bij Bpost sneuvelen tegenwoordig dagelijks records voor de levering van pakjes. In normale tijden leveren ze 270.000 pakjes per dag, op dit moment zijn dat er 600.000. Het mag ook niet verbazen nu alle winkels gesloten zijn en mensen kerst- en nieuwjaarscadeaus moeten kopen dat er een ontzettende hoeveelheid aan pakjes binnenkomt bij het bedrijf. En niet te vergeten dat Sinterklaas een hoop moet bestellen.

Pakjes zelf afhalen

Daarom kondigde Bpost vrijdag aan dat het niet meer alle pakjes thuis levert. ‘Maximaal 5 procent’, of 25.000 pakjes per dag, zullen aan afhaalpunten moeten afgehaald worden. Bpost heeft daarvoor onder andere een samenwerking met de sportketen Decathlon.

Daarnaast moeten winkels die hun pakjes laten leveren via Bpost vanaf volgende vrijdag, Black Friday, tot kerstavond 1 euro meer betalen om hun producten te verzenden. Dat kon meteen op kritiek rekenen van handelsorganisaties en dus greep minister De Sutter in. Wat ze juist verwacht en hoe Bpost het probleem gaat oplossen is nog niet duidelijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20