Minder ziekenhuisopnames, meer overlijdens

Voor de eerste keer sinds begin september hebben de Belgische ziekenhuizen minder patiënten met verschijnselen van een besmetting met het virus Covid-19 moeten opnemen. Het totale aantal corona-patiënten dat in de ziekenhuizen wordt behandeld, is eveneens gedaald. Bij de overlijdens is er echter nog altijd een toename.

Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De voorbije meetperiode – van 29 oktober tot 4 november – werden bij tests op het coronavirus dagelijks gemiddeld 10.512 positieve diagnoses vastgesteld. Dat betekende een daling met 35 procent tegenover de vorige meetperiode. Sinds de uitbraak van de coronapandemie zijn in België bijna een half miljoen mensen met het virus besmet geraakt.

Intensieve zorgen

Er moesten in de Belgische ziekenhuizen de voorbije meetperiode dagelijks gemiddeld 618 mensen met een coronabesmetting worden opgenomen. Dat betekende een daling met 5 procent tegenover de vorige meetperiode. Daarmee kon voor de eerste keer sinds begin september een verbetering van de situatie worden gemeld.

In totaal liggen nu 6.893 mensen met een corona-besmetting in Belgische ziekenhuizen. Ook hier is er sprake van een daling met 5 procent. Op de diensten intensieve zorgen worden inmiddels 1.464 patiënten behandeld. Dat is ongeveer een status-quo tegenover de vorige meetperiode. Bij 879 mensen blijkt beademing noodzakelijk.

Overlijdens

Bij de overlijdens moet echter nog steeds een toename worden gemeld. Tijdens de voorbije meetperiode stierven dagelijks gemiddeld 173 mensen aan de gevolgen van de besmetting. Dat betekende een stijging met 66 procent tegenover de week voordien, toen gemiddeld 105 overlijdens per dag moesten worden gemeld.

Sinds de uitbraak van de pandemie zijn in België inmiddels 12.907 mensen aan de gevolgen van een besmetting overleden.

De voorbije periode werden dagelijks gemiddeld 49.100 personen op een besmetting getest. Daarbij bleek 26,4 procent een positieve diagnose op te leveren. Alleen personen met symptomen die mogelijk op een besmetting wijzen, worden getest.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20